Овошки > Бадем

Овошки, Приморски

Приморски

Късно цъфтящ сорт сус средно едри,овални плодове,с мека черупка.Беритбената зрелост е краят на септември.Консумативната зрелост настъпва края на октонври.Ядката се използва за консумация в прясно състояние и за преработка в сладкарската промишленост.

Овошки, Кримски

Кримски

късноцъфтящ сорт. Плодовете са средно едри с продълговата елипсовидна форма и мека черупка. Берат се в края на септември. Използват се за прясна консумация и за преработка. Дърветата имат умерен разтеж, редовна и добра родовитост. Плодните пъпки са чуствителни на ниски зимни температури. Ядката е около 33% от теглото на плодовете.

Овошки, Ароматичен

Ароматичен

среднораноцъфтящ сорт. Плодовете му са едри, повърхноста на черупката е грапава, жълтокафява и с разкъсан горен слой. Ядката е добре оформена и изпълва черупковата празнина, понякога двойна, добър вкус и силен аромат. Узрява в средата на септември. Използва се в прясно състояние и за преработка. Дърветата имат умерен растеж и много добра родовитос.

Овошки, Нонпарейл

Нонпарейл

Това е сортът отглеждам повсеместно. Плодовете са средно едри-около 3г. -светлокафяви, грапави. Ядката е удължена, слабо ароматична, яйцевидна и с много добър вкус. Узрява през септември. Използва се за прясна консумация и в сладкарската промишленост.